nedeľa 7. apríla 2013

Pečené kura (nielen) ku Keshku




V úvode receptu na Keshk, som spomínala, že Keshk sa konzumuje s typickým okrúhlym  arabským chlebom a "zdobený" býva osmaženou cibuľkou, pričom základom jeho prípravy je kuracia polievka. Kura, respektíve jeho časti,  ktoré boli vyvárané v polievke sa zvyknú ďalej spracovať spôsobom uvedeným v tomto recepte. Podotýkam, že takýmto spôsobom je možné pripraviť akékoľvek kura, nielen to, ktoré sa vyváralo v polievke.


Čo budeme potrebovať:

1 kura, respektíve jeho časti  (ne/vyvarené v polievke)
paradajkový pretlak


Ako na to:   

Kura, respektíve jeho časti, ktoré boli vyvarené v polievke,  alebo aj nie :-D, zbavíme kože a natrieme paradajkovým pretlakom. Podotýkam, že pri surovom kurati, si nesmieme zabudnúť kura ešte predtým  osoliť.
 

Paradajkovým pretlakom natreté kusy kuraťa poukladáme do zapekacej misy a dáme piecť do rúry. 


Pokiaľ sme dali piecť kura, ktoré sa predtým vyváralo v polievke, pečieme ho dovtedy, kým na jeho povrchu paradajokvý pretlak uschne. Pokiaľ sme dali piecť kura surové, pečieme ho dovtedy, kým nie je upečené podľa našej chuti. 



Takto pripravené kura sa obvykle podáva už k spomínanému Keshku.


Dobrú chuť !  :-) 




 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára