štvrtok 11. apríla 2013

Kuracie rezne na egyptský spôsob




V podstate sa jedná o klasické kuracie rezne, na aké sme zvyknutí u nás na Slovensku, až na to, že sa pred ich obaľovaním  a vyprážaním, marinujú v cibuli pokrájanej nadrobno. Možno, že niekto z Vás takto pripravuje rezne odjakživa, ja som sa s týmto spôsobom prípravy rezňov stretla až tu a preto ich uvádzam ako egyptský recept. Verím, že Vám budú chutiť tak, ako mne, pretože ja už ani inak rezne nerobím, len takto :-)


Čo budeme potrebovať:

kuracie prsia 
soľ
cibuľu (čím viac, tým lepšie, obvykle použijem na pol kila kuracích pŕs 2 veľké cibule)
múku
vajcia
strúhanku
olej


Ako na to:   

Kuracie prsia  si umyjeme a nakrájame na rezne. Rezne si osolíme a dáme do nádoby, ktorá sa dá uzavrieť.
 

Cibuľu si ošúpeme, umyjeme a buď nakrájame nadrobno, alebo nastrúhame na strúhadle, alebo jednoducho rozmixujeme v mixéri. Takto najemno nakrájanú, alebo pomixovanú cibuľu pridáme k rezňom, poriadne premiešame, aby sa nám cibuľa dostala všade, prípadne môžeme vrstviť = vrstva rezňov - vrstva cibule. Čím viac cibule, tým lepšie. Nádobu, v ktorej máme rezne zavrieme a dáme do chladničky odležať do druhého dňa.


Na druhý deň vyberieme rezne z chladničky, očistíme od cibule, obalíme klasicky v trojobale a vypražíme.



Vypražené rezne dáme odkvapkať od oleja na sitko.


Podávame s hocičím, na čo máme chuť.


Dobrú chuť !  :-) 









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára