Tento skvelý "zdravý" recept pochádza od pani Antónie Mačingovej z jej 28-dňového detoxikačného programu. A čo je na ňom najlepšie: pokiaľ si urobíte naraz väčšie množstvo tohto skvelého šalátu, môžete nespotrebovaný zvyšok kľudne zavariť (zasterilizovať) do fliaš a odložiť na "horšie" časy :-).
Čo budeme potrebovať:
2 kg cvikle (červenej repy)
1 šálka čerstvého hrášku
1 šálka surovej mrkvy
3 ks zaváraných uhoriek
soľ
mleté čierne korenie
prípadne iné koreniny podľa vlastnej chuti
1 šálka čerstvého hrášku
1 šálka surovej mrkvy
3 ks zaváraných uhoriek
soľ
mleté čierne korenie
prípadne iné koreniny podľa vlastnej chuti
Ako na to:
Mrkvu a hrášok si očístíme a umyjeme. Mrkvu nakrájame na kocky a z obidvoch surovín odmeriame po jednej šálke. Spolu mrkvu a hrášok dáme do hrnca s osolenou vodou a varíme, kým nezmäkknú.
Takisto si očistíme cviklu, umyjeme, dáme do kuchty (tlakového hrnca) s osolenou vodou a varíme 30-45minút.
Keď máme cviklu uvarenú, necháme ju vychladnúť. Po jej vychladnutí ju nastrúhame na strúhadle na malých "slzičkách".
Potom pridáme pohár uvarenej mrkvy a pohár uvareného hrášku.
Ďalej pridáme 3 kusy zaváraných uhoriek, nakrájaných na kocky.
Nakoniec ešte podľa vlastnej chuti dosolíme (ak je treba), všetko okoreníme (môžeme použiť aj ďalšie koreniny podľa vlastného výberu), všetko dobre premiešame a môžeme sa veselo napchávať s vedomím, že robíme niečo pozitívne pre naše telo :-).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára