streda 7. augusta 2013

Šalát z cvikle


Tento skvelý "zdravý" recept pochádza od pani Antónie Mačingovej z jej 28-dňového detoxikačného programu. A čo je na ňom najlepšie: pokiaľ si urobíte naraz väčšie množstvo tohto skvelého šalátu, môžete nespotrebovaný zvyšok kľudne zavariť (zasterilizovať) do fliaš a odložiť na "horšie" časy :-). 


Čo budeme potrebovať:

2 kg cvikle (červenej repy)
1 šálka čerstvého hrášku
1 šálka surovej mrkvy
3 ks zaváraných uhoriek
soľ
mleté čierne korenie
  prípadne iné koreniny podľa vlastnej chuti 



Ako na to:  

Mrkvu a hrášok si očístíme a umyjeme. Mrkvu nakrájame na kocky a z obidvoch surovín odmeriame po jednej šálke. Spolu mrkvu a hrášok dáme do hrnca s osolenou vodou a varíme, kým nezmäkknú.




Takisto si  očistíme cviklu, umyjeme, dáme do kuchty (tlakového hrnca) s osolenou vodou a varíme 30-45minút.


 

Keď máme cviklu uvarenú, necháme ju vychladnúť. Po jej vychladnutí ju nastrúhame na strúhadle na malých "slzičkách".



Potom pridáme pohár uvarenej mrkvy a pohár uvareného hrášku.




Ďalej pridáme 3 kusy zaváraných uhoriek, nakrájaných na kocky.




Nakoniec ešte podľa vlastnej chuti dosolíme (ak je treba), všetko okoreníme (môžeme použiť aj ďalšie koreniny podľa vlastného výberu), všetko dobre premiešame a môžeme sa veselo napchávať s vedomím, že robíme niečo pozitívne pre naše telo :-).














Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára